* * *

* * *

* * * - Басейни с овална форма * * * - Басейни с кръгла форма * * * - Басейни тип осмица * * * - Басейни Styropool * * * - Басейни от дърво * * * - Модулни басейни

* * *

* * *

* * *

оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане
Вашата
Кошница
0 продукта
за 0.00 лв

Сглобяем овален басейн - инструкция за монтаж с видео

Монтаж на сглобяем овален басейн - виж видеото тук

Дори и да изглежда лесно, монтажът на овален сглобяем басейн за вграждане изисква да се съобразите с някои особености.

По - долу ви предоставям пълния текст от видеото.

Прави се изкоп с 1 м по – голям от размерите на басейна. Например ако басейна е 8 х 4  м, изкопът трябва да е 9 х 5 м. Дълбочината на изкопа зависи от дълбочината на басейна като трябва да се предвиди 20 см бетонова плоча. Също така преценете колко ще се показва басейна над повърхността. Добре е да са 10 – 15 см. Така басейнът ще се замърсява по  -малко и ще се откроява по – добре.

След което се поставя арматура, залага се сифона и се полагат тръби за сифона.  После  се отлива бетонова плоча с дебелина 20 см. След като е отлято дъното на басейна, на правата част се построяват  две успоредни стенички. Препоръчваме стеничките да се иззидат от кухи бетонови блокчета, в които се поставя арматура и се пълнят с бетон. Стените трябва да са идеално гладки, равни и успоредни една на друга. Ако не са спазени тези условия, басейнът ще се изкриви. Също така от вътрешната страна на стеничките може да се сложи фибран.

След като се подготви по този начин терена, може да се започне с монтажа на басейна.

Първо се поставя долната лайсна, в която се закрепва металната стена на басейна. След това се започва с разпъването на металната стена, която се пъха в специално направен отвор в долната лайсна. След като се монтира стената на басейна, се изрязват отворите за скимер, дюзи, прожектори и се постила геотекстилна подложка, която защитава фолиото от бетона и запазва еластичността му.

Сега може да се постави и горният профил, за който се захваща пвц – фолиото или линерът както още го наричат. Различават се два вида захващане на фолиото – при първият тип профилът защипва фолиото, а при вторият тип фолиото се захваща отстрани на профила. Предимството на втория тип е, че когато стане време за смяна на фолиото, няма нужда да махате горния профил за да смените фолиото. Също така ако басейнът е с бордов камък, няма нужда да го къртите както се налага, когато басейнът е с първият тип профил.

Фолиото пристига предварително скроено според формата на басейна. То се захваща за горния профил след което  басейнът се напълва с 10 см вода и се започва с изпъването  на фолиото по дъното. След това се изчаква басейнът да се напълни с още 30 см за да изпъне и фолиото по стените. Сега се монтират скимер,дюзи, прожектори.

Сега е моментът да се монтира  пясъчната филтърна система и да се свърже към басейна.

След като е монтиран басейна, трябва възможно най – бързо да се напълни с вода. Не го оставяйте през нощта празен, защото има опасност внезапно появил се вятър да повреди металната конструкция.

Преди да напълните басейна с вода трябва да засипете с пръст зад иззиданите стенички, защото те държат басейна. В противен случай те ще поддадат от натиска на водата.

Когато басейнът се напълни до половината с вода, може да се започне с обратния насип зад овалите на басейна. Обратният насип се прави от по – сух бетон, който образува пояс около басейна и предпазва стената на басейна да не се огъне в случай на слягане на пръстта. Хубаво е да се сложи изолация, например фибран, между стената на басейна и обратния насип. Фибранът предпазва и изолира металната стена на басейна от пръстта.

Когато се прави обратен насип е важно да се знае, че нивото на водата в басейна трябва да е винаги с 20 – 30 см по – високо от нивото на обратния насип. В противен случай ще се изкриви и повреди металната стена на басейна.

След като е направен обратният насип , монтажът на басейна е завършен.

Повече информация относно цени и други условия можете да видите на нашия сайт за басейни за вграждане.