* * *

* * *

* * * - Басейни с овална форма * * * - Басейни с кръгла форма * * * - Басейни тип осмица * * * - Басейни Styropool * * * - Басейни от дърво * * * - Модулни басейни

* * *

* * *

* * *

оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане
Вашата
Кошница
0 продукта
за 0.00 лв

Какво да вземем под внимание преди да започнем да изграждаме басейн

1. Преди да пристъпите към определяне местоположението на басейна, посетете някой вече изграден басейн от същия модел, на който сте се спрели. Добре би било, ако басейнът е на няколко години. Неговото състояние ще ви каже много повече отколкото приказките на продавача.

2. Помолете фирмата, която ще изгражда басейна, да ви обясни подробно за процеса на изграждане както и за материалите и техническото оборудване, които са част от басейна. Какъв е експлоатационният срок на конструкцията на басейна и особености при поддръжката на басейна?

3. Включен ли е подов сифон в офертата за басейна? Сифонът играе важна роля при филтрацията на водата в басейна и улеснява източването на водата.

4. Как и с какви тръби ще се извърши тръбната разводка на филтърната система. Тук трябва да бъдете много внимателни, защото има фирми, които използват некачествени маркучи само и само да ви предложат по - ниска цена. Тръбната разводка трябва да се извършва само с твърди или гъвкави пвц - тръби с диаметър 50 мм или 63 мм. 


 Определяне местоположението на басейна:

 

 • басейнът трябва да е на удобно място
 •  басейнът не трябва да се изгражда върху насип 
 •  да не пречи на съседите 
 •  да се огрява от слънцето колкото се може по – дълго време 
 •  да е максимално защитен от вятъра – вятърът изстудява водата в басейна 
 •  теренът да е по възможност равен ( стръмният терен оскъпява строителството)
 •  не монтирайте басейна на места, където има подпочвени води 
 •  ако имате деца, басейнът трябва да се вижда от къщата  
 • да се избягва изграждането на басейн в близост до дървета. В противен случай във водата постоянно ще има листа. 
 • да се внимава за наличието на дебели корени на дървета. Впоследствие могат да повредят басейна. 
 • ако басейнът ще е с осветление, то трябва така да се монтира, че прожекторите да не светят срещу мястото, където ще се намирате. В противен случай светлината ще ви дразни  

 

Идва ред на изкопните и строителни работи:

 

 • Трябва да се помисли как ще се направи изкопа за басейна 
 • Как и къде ще се изхвърли ненужната пръст 
 • Разстоянието между басейна и филтърната система трябва да е възможно по – късо ( макс. 10 м) 
 • Къде ще се помещава филтърната система и останалото техническо оборудване ( в шахта, в къщичка на повърхността на земята) 
 • Трябва да се помисли къде биха могли да се монтират евентуално системи за отопление ( соларно отопление, термопомпа)  

 

Какво допълнително оборудване е добре да има басейна:

 

Соларното покривало запазва водата по – дълго време топла и намалява използването на препарати. Знаете ли, че 90% от загубите на топлина се осъществяват през повърхността на водата. Затова нощно време покривайте басейна си със соларно покривало.

 

 

Соларни абсорбатори. Слънцето ни дарява с безплатна енергия, която не е за подценяване. Благодарение на соларните абсорбатори средната температура на водата в басейна достига около 23 – 24 градуса. Без тях средната температура на водата би била 18 – 19 градуса.

 

Термопомпа за басейн. Термопомпите за басейн са независими от слънчевото греене. Те могат да загряват водата в басейна и при облачно време. Същевременно термопомпите са изключително икономични – за 1 киловатчас изразходена електроенергия те произвеждат 5 киловата топлинна енергия, която посредством топлообменник се отвежда директно в басейна.

С термопомпата можете да си осигурите постоянна температура на водата в басейна от 28 градуса в периода от май до септември.

 

 

Уредът за насрещно течение създава силно течение в басейна. Не е нужно да изграждате басейн с големи размери за да можете да плувате в него. Уредът за насрещно течение позволява да се плува и в малък басейн. Освен за плуване, уредът може да се използва и за воден масаж.

 

 

Подводното осветление е вече стандарт в повечето басейни. В последно време се увеличава търсенето на LED – осветление. Причините за увеличения интерес към LED – осветлението са неговата икономичност, възможността за смяна на много цветове с дистанционно управление.

 

 

Автоматични дозиращи системи. Дозиращите системи са особено актуални днес, когато човек има все по – малко свободно време, пътува по – дълго за работа...В тези времена автоматичното регулиране и поддръжка на водата в басейна е особено облекчение за собствениците на басейни. Всякакви стойности могат да бъдат отчетени и регулирани.